20211008

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Trackeds

Kiállításmegnyitó

A munka alapját a városban fellelhető eltérő helyzetek és dinamikus mozgások rögzített formája képezi. Az alkotók ezeket a folyamatokat analizálva hozzák létre a műalkotást, amely kétdimenziós formában vizualizálja a korábban rögzített mozgásokat és helyzeteket.

Időpont

2021. október 8. 18:30
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#vizuál #Ablakabartókra #Várostbelakók #Welcomeculture

A projekt a különböző dinamikus mozgásokat és helyrajzi struktúrákat vizsgálja. A munka alapját eltérő helyzetek és dinamikus mozgások rögzített formája képezi. Az alkotók ezeket a folyamatokat analizálva hozzák létre a műalkotást, amely kétdimenziós formában vizualizálja a korábban rögzített mozgásokat és helyzeteket.

A projekthez  egy speciális szoftvert írt a művészcsoport, amely az utcákon található emberek és tárgyak nyomon követését teszi lehetővé. A munka végeredményben egy állókép, amely a nyomon követett személyeket és tárgyakat reprezentálja.

A BridA művészcsoportot a Venice Academy of Fine Arts-on diplomázott Tom Kerševan, Sendi Mango és  Jurij Pavlica hozta létre 1996-ban egyetemi éveik során. A kollektíva a kortárs képzőművészeti gyakorlat széles spektrumát felölelve alkot, számos külföldi és hazai helyen állítottak ki, valamint sok neves nemzetközi rezidencia programon, workshopon és szemináriumon vettek részt. Alkotásaik több nemzetközi kortárs gyűjteményben megtalálható. 2015-ben megkapták a Nova Gorica-i Önkormányzat legnevesebb kitüntetését a 20 éves aktív és elismert működésük érdemeként. 2018-ban a nemzetközi Tesla Díjat nyerték el, melyet a ljubljanai a Museum of Transitory Art adott át. Továbbá több neves európai ösztöndíjban is részesültek. 

Az alkotók innovatív technológiai és tudományos megközelítéseket alkalmaznak  a kortárs művészet új módszerekkel történő megértése céljából. Interaktív projektjeik során a közönséget aktívan bevonják az alkotás folyamatába, így az évek során munkáik főszereplőjévé vált a publikum.

A kiállítás megtekinthető október 21-ig.

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

1111 Galéria   1111 Budapest, Kende utca 1.

1111 Galéria

1111 Budapest, Kende utca 1.

Kapcsolódó programok

„Ez + Az”

vizuál

„Ez + Az”
Grela Alexandra illusztrátor és festőművész kiállítása
YOU ARE NOW!

tánc

vizuál

zene

YOU ARE NOW!
A Flying Bodies és az ALL CAPS utcaművészeti fesztiválja - a Budapesti Őszi Fesztivál záróeseménye
Négyszöglet – Budapest

irodalom

vizuál

Négyszöglet – Budapest
Folyamatban Forrai Ferenccel