20211009

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

TAKE-AWAY

Pop-up koncert

Mautner Zsófi gasztroblogger, a Soharóza kórus és Nagy Fruzsina jelmeztervező közös munkájából született meg ez az összművészeti, rendhagyó, pop-up gasztrokoncert és divatbemutató, melynek keretében a házhoz rendelés kultúráját járhatjuk körül a biciklis futároktól a take-away életformáig. A kifutó maga a Bartók Béla út lesz!

Fotó: Kovács Márton

Időpont

2021. október 9. 18:00
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#performansz #Ablakabartókra #Egymástépítők #Várostbelakók

A TAKE-AWAY pop-up koncert (részlet a Dalok a Kamrából c. előadásból) olyan témákat dolgoz fel mind zeneileg, mind pedig vizuálisan (egy extravagáns divatbemutató keretein belül), amelyek a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkhoz kötődnek. Az előadás koncepcióját Mautner Zsófi gasztroblogger közreműködésével alakította ki Halas Dóra, a Soharóza vezetője, és Nagy Fruzsina jelmeztervező.

A mostani pop-up koncerten a Soharóza tagjai az előadás azon részletét adják elő, amely a házhoz rendelés kultúráját járja körül. Öt különböző nemzet ételei kelnek életre, megidézve a karantén alatt különösen nagy népszerűségnek örvendő biciklisfutár és take-away életformát. A kifutó ezúttal maga a Bartók Béla út lesz, ahol az egyes zenei epizódokhoz passzoló éttermek és gasztronómiai egységek előtt tűnnek fel a ruhaköltemények és csendülnek fel a dalok.

A produkció zenei részét – az egyes témákhoz gyűjtött sokszínű dalanyag reflektált felhasználásával – Halas Dóra zenei vezetésével végzi a Soharóza, együttműködve Bartha Márk elektronikus zeneszerzővel. Az előadás különleges jelmezeit Nagy Fruzsina jelmeztervező hagyományos illetve rendhagyó anyagok és technikák ötvözésével képzeli el. A jelmezeknek saját dramaturgiája, humora és különleges mivolta a tervező meghatározó kézjegye.

A catwalk concert műfaját 2015-ben alkotta meg Halas Dóra és Nagy Fruzsina, akik az előadóművészetnek egy még ismeretlen összművészeti határterületét álmodták meg, ami valahol a színház, az extrém divatbemutató és a kóruskoncert metszetében kereshető.

Találkozóhely:
Moto Pizza előtti tér
(1111 Budapest, Bartók Béla út 46.)

Bartos Dániel, Remes Zsófia, Sipos András, Szalontai Bálint, Zámolyi Eszter – szereplők
Mautner Zsófi – gasztronómiai konzulens
Nagy Fruzsina – jelmez
Halas Dóra – zenei vezető
Eörsi Sarolta – dramaturg
Al-Farman Petra, Szilvay Máté, Bogdán Tamás, Eörsi Sarolta – szövegírók
Kovács Domokos – koreográfus
Halas Dóra és Nagy Fruzsina – rendezők
Karnics Alina – projektmenedzser

Találkozóhely:

Moto Pizza előtti tér

(1111 Budapest, Bartók Béla út 46.)

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Bartók Béla út és környező utcák   1114 Budapest, Bartók Béla utca

Bartók Béla út és környező utcák

1114 Budapest, Bartók Béla utca

Kapcsolódó programok

ArchiKids Budapest VárosÁlmodók

gyerekprogram

ArchiKids Budapest VárosÁlmodók
Interaktív családi fesztivál
„Bartók Anno – avagy egy új városrész születik”

városi séta

„Bartók Anno – avagy egy új városrész születik”
Városi séta a Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig
Budapest100: Ablak a Bartókra

városi séta

Budapest100: Ablak a Bartókra
Építészeti-kulturális fesztivál a Bartók Béla úton