20210929

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

„Ez + Az”

Grela Alexandra illusztrátor és festőművész kiállítása

Az elsősorban gyerekkönyv illusztrációról ismert Grela Alexandra 2021-ben, a Magyar Gyerekkönyv Fórumon megkapta az Év illusztrátora díjat. Ezen a kiállításon a gyerekkönyv illusztrációk mellett helyet kapnak a magyar irodalom és költészet kiváló alakjai inspirálta alkotások is, úgy mint Ady Endre, Örkény István és még sokan mások.

Időpont

2021. szeptember 29. 18:00
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#vizuál #Ébrenálmodók #Szellemoriásokvára

Grela Alexandra az utóbbi évek magyar illusztrációjának egyik meghatározó alakja. Ezt fémjelzi a 2019-es I. Budapesti Illusztrációs Fesztivál fődíja és a 2021-es „Év Illusztrátora” díj is. A Krakkói Képzőművészeti Akadémia festő szakán végzett művész számára az illusztráció szerepe több annál, hogy dekoráljon, vagy szó szerint másolja a szöveget. Képes arra is, hogy önálló műként funkcionáljon. A Tér-Kép Galéria kiállításán közel félszáz munkát – eredeti illusztrációkat és művészi nyomatokat – láthatnak a nézők. A válogatásban helyet kapnak a gyermekek számára készült, szerzői és szépirodalmi illusztrációk is, valamint a művész egyik kedvenc műfaja a „papírszínház”. A kiállításhoz könyvbemutató és dedikálás is kapcsolódik: október 22-én láthatja először a közönség a Déri Múzeum gondozásában megjelenő „55 × Ady” című kötetet.

A kiállítás október 30-ig látogatható.

A kiállítást megnyitja: Révész Emese művészettörténész

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Tér-kép Galéria   1016 Budapest, Krisztina krt. 83-85.

Tér-kép Galéria

1016 Budapest, Krisztina krt. 83-85.

Kapcsolódó programok

UTOPIA/DYSTOPIA – kiállításmegnyitó

installáció

vizuál

UTOPIA/DYSTOPIA – kiállításmegnyitó
Kiállítás
MANYI: Visszaemlékezés / kiállításmegnyitó

vizuál

MANYI: Visszaemlékezés / kiállításmegnyitó
kiállításmegnyitó
Megélhető fotókönyv

vizuál

Megélhető fotókönyv
Fortepan Masters installáció