20211003

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

I. Józsefvárosi Jazzfesztivál

Összjazz-fesztivál

Hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre az első Józsefvárosi Jazzfesztivál, ahol a „csendes-ülős” koncertek mellett szabadtéri, éjszakai-táncos zenélésre is készülhetnek a látogatók. A program legalább olyan sokszínű mint a kerület, a jazz szinte valamennyi műfajában alkotó művész és formáció képviselteti magát a fesztiválon.

Fotó: Bartha Dorka

Időpont

2021. október 1-3.
Ez a rendezvény sajnos már véget ért.
#zene #Egymástépítők #Ezerhangújózsefváros #Várostbelakók

Régi adósságát törleszti a Józsefváros. Számtalan világhírű jazz-zenészünk született, élt, él Józsefvárosban, indult innen a világhírnév felé, a jazz-zene segítségével egyben a magyar kultúrát is népszerűsítve. Egész zenészgenerációk nőttek, nevelődtek a kerületben, már-már toposz, hogy Józsefváros a cigányzenészek kerülete. A hetvenes években Magyarországon is meginduló jazzélet egyre nagyobb helyet kapott a kerület kulturális életében, a nyolcvanas években megnyíltak az első jazzklubok. A különböző kultúrák, nemzetiségek, nyelvek és hagyományok keveredése nemcsak a 8. kerület, de egész Budapest, egész Magyarország, egész közép-európai életünk meghatározó eleme. Ez a színes kavalkád ad különös ízt, hangulatot mindennapjainknak és ünnepeinknek is. A jazz mindennek a jellegzetes, a különbségeket harmonikus eggyé olvasztó, de az egyéni ízeket megőrző, s – mint minden zene – közösséget teremtő kifejezési formája.

Az együttlétre, a harmóniára, a közös élményre, a zene által a határtalanság megtapasztalására mind nagyobb szükségünk van.  

Ezt a feloldódást szeretné helybe hozni a zene segítségével a 8.kerületi önkormányzat, amikor 2021. október 1-3-án hagyományteremtő céllal megrendezi az első Józsefvárosi Jazzfesztivált. 

A Rákóczi tér és a Csarnok mint emblematikus helyszín ad majd teret a háromnapos rendezvénynek. A jazz szinte valamennyi stílusa, a legismertebb, világhírű és a most induló formációk, szólók, duók, triók egyaránt szerepelnek a programban. A „csendes-ülős” koncertek mellett szabadtéri, éjszakai-táncos zenélésre is készülhetnek vendégeink. 

Nyárbúcsúztató fesztiválunkat hagyományteremtő céllal rendezzük – minden év őszén szeretnénk megidézni a jazz segítségével Józsefváros semmihez nem hasonlító, sajátos hangulatát, világát.

A Fesztivál programja:

Október 1. péntek
17:00 Horváth Balázs Quartett
18:00 Oláh Tzumó Árpád – Horváth Pluto József Duó
19:00 Szakcsi Lakatos Róbert Trió
20:00 Bujdosó Trió
21:00 Oláh Szabolcs és Cseke Gábor
Október 2. szombat
17:00 Coltrane Legacy
18:00 Szakcsi Lakatos Béla szóló
19:00 Balázs Elemér Group
20:00 Trio Midnight
21:00 Budapest Gipsy Swing
Október 3. vasárnap
16:00 Banyák József Trió
17:00 Kiss Flóra – Tóth Mátyás duó
18:00 Szakcsi Lakatos Béla – Müller Péter Sziámi Duó
19:00 Osaka Crack
20:00 Egri János Jr. szóló
21:00 Valami Swing

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Rákóczi Téri Vásárcsarnok   1084 Budapest, Rákóczi tér 7-9.

Rákóczi Téri Vásárcsarnok

1084 Budapest, Rákóczi tér 7-9.

Kapcsolódó programok

Harcosok Klubja workshop

workshop

Harcosok Klubja workshop
Workshop felnőtteknek
Hazádnak rendületlenül

vizuál

zene

Hazádnak rendületlenül
Fotókiállítás Bura Károly emlékére
Szomszédünnep a Csarnoknegyedben

workshop

Szomszédünnep a Csarnoknegyedben
Közösségi workshop